To je vám taková zajímavá věc, že některá globální dění se poznají na detailech.

Já jsem si od té doby, co jsem dostal od banky bezkontaktní platební kartu všiml, že jsem přestal používat drobné a do značné míry i bankovky. Všechny obchody v okolí karty berou a platbu kartou preferují jak prodavačky, které nemohou udělat chybu při vracení hotovosti, tak já. Takže jsou týdny, kdy vůbec v hotovosti neplatím. Jeden čas jsem u sebe ani žádné bankovky nenosil, ale to není dobrá volba, zejména když špatně odhadnete restauraci, máte po konzumaci a číšník chce hotovost.

Nakonec jsem se postupem doby dopracoval k režimu, že mám 1-2 bankovky v celkové hodnotě okolo 700 Kč a vrácené drobné dávám do kapsy a v autě je přesypu do parkovací rezervy v kastlíku.

Z toho vyplynula situace, že nepotřebuji peněženku, kterou jsem zakoupil v první polovině devadesátek u firmy Baťa a která si situaci sama uvědomovala  a po více než 20. letech se mi na jaře rozpadla. Nejdřív jsme si chtěl udělat novou v intencích peněženek s dvěma fochy na bankovky, mincovníkem a dalším místem na karty, ale pak jsem si v souvislosti s výše napsaným uvědomil, že takto to nechci.

Začal jsem experimentoval mezi minimalistickým pojetím a praktičností. Zkusil jsem design klasické peněženky s absencí mincovníku, přes různé složitější bi-foldery s podšívkou, včetně verze o velikosti, kde se vejde pas, až po totálně minimalistické pouzdro s jedním prostorem pro 3 karty.